Marija Dostanić o evropskom uspehu

Marija Dostanić, kajakašica kluba Val iz Sremske Mitrovice, osvojila je srebro u pojedinačnoj konkurenciji i zlato u dvosedu na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe od 23 godine u Plovdivu u Bugarskoj. Povodom uspeha koji je ostvarila, ali i uspeha ostalih kajakaša iz kluba, za Sremsku televiziju Marija Dostanić govorila je utiscima koje je ponela sa takmičenja.

“Utisci se još uvek sležu. Presrećna sam, jer se posle dugih i iscrpnih priprema trud isplatio i došli su rezultati. Naravno, meni je trka bila jedna od najteže izveslanih, ali isto tako i ostalima, jer se vetar stalno smenjivao. Trudili smo se da izvučemo što bolja vremena i što bolje prođemo”, istakla je Marija Dostanić, kajakašica kluba Val Sremska Mitrovica.

Dostanićeva je navela, da je već za vikend očekuje Prvenstvo Vojvodine, a potom pripreme za turnir Olimpijskih nada na kraju sezone, a sledeće godine i Evropsko prvenstvo u Beogradu.

Osim Marije Dostanić, bronzanu medalju je osvojio Bojan Zdelar, takmičeći se kao kadet, sa dve godine starijim kajakašima, kao i Marko Mihajlović, koji je izborio šesto mesto u A finalu.

U toku je renoviranje prostorija za suvo treniranje kajakaša, što će, smatra ova mlada sportistkinja, doprineti boljim rezultatima.

“Renoviranje će znatno da pomogne našem klubu, jer smo imali loše uslove i sve je bilo dosta staro. Sa ovim poboljšanjem, biće mnogo bolje nego pre”, objasnila je Marija Dostanić.