Kako izgleda prvi radni dan novog gradonačelnika

Vladimir Petković novi gradonačelnik Sremske Mitrovice danas je i zvanično stupio na to mesto a prvog dana održao je sastanke sa saradnicima i obišao radove na toplovodu u severnom delu grada. Prvog dana na novoj dužnosti naša ekipa je pratila gradonačelnikove aktivnosti.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Petković tokom današnjeg dana i zvanično je započeo obavljanje prvih poslova na novoj funkciji, održao je sastanke sa saradnicima i predsedavao prvom sednicom gradskog veća u novom sazivu.

Jedan od prvih sastanaka, gradonačelnik je održao sa načelnikom Gradske uprave za budžet i finansije na kom je bilo je reči o trošenju novca iz gradskog budžeta u narednom periodu, s obzirom da je u toku realizacija velikih projekata na teritoriji grada. Reč je o načelniku koji vodi jednu od uprava najduže do sada, od 2000. godine.

Tokom dana Petković je sa direktorom javnog preduzeća Toplifikacija obišao radove na zameni toplovodnih instalacija u sremskomitrovačkom naselju KP dom.

Podsećamo, Petković je kao kandidat Srpske napredne stranke ubedljivom većinom izabran za gradonačelnika na jučerašnjoj sednici. Na 47 važećih listića je bilo njegovo ime zaokruženo, saopšteno je nakon tajnog glasanja.