Izabrani članovi veća

Na drugoj po redu, sednici Skupštine grada Sremska Mitrovica u novom sazivu, pored gradonačelnika, zamenika predsednika Skupštine grada, zamenika izabrani su i članovi Gradskog veća. 11 članova veća predloženih od strane gradonačelnika, izabrano je glasovima 45 odbornika, na period od četiri godine. U narednim danima, očekuje se i konstitutivna sednica gradskog veća.

Veće grada Sremska Mitrovica, po funkciji čine gradonačelnik, zamenik gradonačelnika i 11 članova. Od 54 prisutna odbornika, 45 je glasalo za izbor članova Gradskog veća, na drugoj po redu, sednici Skupštine grada u novom sazivu.

ČLANOVI GRADSKOG VEĆA: Branko Krnjajić, Ljiljana Božić, Ljiljana Matić, Stevan Savčić, Branko Todorović, Branko Gvozdenović, Jovan Katarac, Srđan Tešić, Dragan Živanović, Željka Milinković, Boško Nikolić.

Na predlog gradonačelnika Sremske Mitrovice, odbornici su izglasali sastav gradskog veća za naredne četiri godine, koji će se zalagati za ostvarivanje planiranih ciljeva.

“Možemo očekivati da ćemo se zalagati za Sremsku Mitrovicu koja prati moderne trendove u svim segmentima života i funkcionisanju grada”, istakao je Srđan Tešić, član Gradskog veća Sremska Mitrovica.

Izbor članova Gradskog veća, jedan je od koraka kojim se privodi kraju postavljenje nosilaca funkcija u okviru gradske vlasti u Sremskoj Mitrovici.

“Izborom gradonačelnika, članova Gradskog veća, zamenika predsednika Skupštine grada, zamenika sekretara, u najvećoj meri smo konstituisali organe vlasti. Ostalo je da na narednoj sednici izaberemo zamenika gradonačelnika” naveo je Tomislav Janković, predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica.

Prva konstitutivna sednica Gradskog veća Sremska Mitrovica očekuje se u narednim danima.