Zbog kišnog perioda manje bagremovog meda

Poznato je da je med jedna od najzdravijih namirnica, kao i da je bagremov med izuzetno lekovit. Ovaj cenjeni pčelinji proizvod može i do dve godine ostati u tečnom stanju jer sadrži više fruktoze nego glukoze. Svaki dobar pčelar zna koliko je važno izvesti pčele na pašu kada bagrem cveta, kao i porodica Radošević iz Ogara. Međutim, ovog proleća kišni period uticao je bitno na ovu pašu te doveo do smanjene količine bagremovog meda.

Zbog blagog ukusa i mirisa, bagremov med je posebno omiljen deci, ali i odraslim osobama koje nisu ljubitelji meda. Pored sjajnog ukusa, ovaj med poseduje niz pozitivnih karakteristika koje ga svrstavaju u jedne od najzdravijih namirnica. Porodica Radošević iz Ogara više od 30 godina se bavi pčelarstvom i izuzetno je ponosna na bagremov med koji proizvode pčele iz preko 100 umatičenih košnica. Prema rečima Nikole Radoševića, posla oko toliko košnica uvek ima dosta.

Za pčelare bagrem je jedna od najvažnijih paša. S obzirom da bagrem cveta tokom promenljivog prolećnog vremena, ove godine su kiša i vetar sprečili pčele da izlete iz košnica. Veliko je razočarenje za pčelare ali i sve ljubitelje ove namirnice, daleko manja količina bagremovog meda ove godine.

Čist prirodan bagremov med, prema rečima Asmire Radošević načinjen je isključivo od nektara bagremovog cveta – blagog ukusa, zlataste boje, – i idealan je za decu, pogotovo zbog svojih lekovitih svojstava.