Uskoro rešenje za pijacu u Irigu

Prodavci na Zelenoj pijaci u Irigu, godinu dana nakon izmeštanja pijačnih tezgi u dvorišnom prostoru nekadašnje kafane čekaju na rešenje, kako kažu neadekvatnih uslova za rad. Sa druge strane, nadležni poručuju da je izmeštanje pijace označeno kao privremeno rešenje, a problem će se rešavati već u toku ovog leta, u vidu nove adekvatne lokacije koja će odgovarati svim zainteresovanim stranama.

Godinu dana nakon izmeštanja Zelene pijace u Irigu, u dvorišnom delu nekadašnje kafane u ulici Vojvode Putnika, prodavci čekaju rešenje svojih problema u vidu nepristupačnosti pijaci, s obzirom na stepenice koje nisu prikladne za starije kupce, nepostojanje sanitarnog čvora kao ni vode. Takođe, pad u prometu beleže za oko sedamdeset odsto. S obzirom na uslove, zakup pijačnih tezgi oni kažu da su dužni da plaćaju.

Pre dve godine, nakon rekonstrukcije Ribarskog trga na šetalište sa ove lokacije pijaca je premeštena najpre u park koji se nalazi uz magistralni put M21, te je radi bezbednosti kupaca i prodavaca lokacija promenjena u sadašnju, kao privremeno rešenje.

U oktobru prošle godine, nadležni su na molbu prodavaca odgovorili da će se uzeti u razmatranje izmeštanje sa postojeće lokacije. Nedavno imenovani vršilac dužnosti direktora iriškog JP ”Komunalac” Aleksandar Manojlović, obećao je rešenje ovog problema već tokom ovog leta.

Kao potencijalne lokacije gde bi Zelena pijaca u Irigu mogla biti izmeštena u narednom periodu, uz sve uslove za rad, je sam centar Iriga, odnosno prostor iza banke koji je izbetonirana površina od 500 kvadrata i trenutno je zapuštena.