Teška krađa u Šidu

U Šidu je nedavno izvršena teška krađa, a na meti lopova našao se Stojan Tadić iz čije kuće u ulici Ive Lole Ribara je ukradena znatna suma novca. Pare koje su odneli lopovi, u kući su bile tek nekoliko dana a dobijene su od prodaje nekretnine i vozila. Vlasnik je planirao da ih spremi u banku, ali lopovi su bili brži. Policija je o ovom slučaju odmah obaveštena, izvršen je uviđaj, a za počiniocima se traga.

Novac koji je Stojan Tadić iz Šida imao u kući tog kobnog dana kada je pokraden dobio je nakon prodaje vikendice i auta. Radi se o priličnoj sumi novca od više hiljada evra, koja je u kući Tadićevih trebalo da bude dan – dva,a potom da bude odneta u banku. Krađa se, kako kaže, dogodila u večernjim satima, najverovatnije između 21 i 22 sata.

Tadić sumlja da je lopov u kuću ušao kroz jedan prozor sa prednje strane kuće, a kroz drugi napustio kuću sa pozamašnim plenom, dok se on sa suprugom nalazio u drugom delu domaćinstva. S obzirom da u kući nije bilo tragova premetačine, Tadić je uveren da ga je pokrao neko ko ga dobro poznaje.

Tužilaštvo je ovo delo okarakterisalo kao tešku krađu. O slučaju krađe obaveštena je policija, koja je izvršila uviđaj i obavila razgovore, a kako saznajemo za počiniocima se intenzivno traga.