Smena vlasti u Inđiji

Nakon 16 godina vlasti demokrata, u Inđiji je sada i zvanično došlo do smene vlasti. Na konstitutivnoj Sednici Skupštine opštine, većinom, sa 21 odbornikom, lista Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje, samostalno je formirala vlast u Inđiji.

Na Sednici je potvrđen i prestanak mandata predstavnicima lokalne samouprave u prošlom sazivu Skupštine, a vršilač funkcije presednika opštine Inđija u prošlom sazivu Petar Filipović rekao je da će njegova odbornička grupa biti konstruktivna opozicija, u interesu građana.

Na čelo inđijske opštine, na predlog predsednika Skupšine opštine tajnim glasanjem izabran je Vladimir Gak, diplomirani pravnik koji je u politici od 2002. godine, njegova zamenica Dragana Radinović kao i članovi opštinskog veća, njih jedanaestoro.

Sync , zamenica predsednika opštine Inđija

U Novom sazivu Skupštine opštine Inđija, pored naprednjaka sa 21 odbornikom, svoje predstavnike imaće i lista Petar Filipović ”Zato što volim Inđiju” sa 11 odbornika, Ivica Dačić ”Socijalistička partija Srbije” sa 3 i dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka sa 2 odbornika.