Rukometašice “Srema” državne prvakinje

Konferencija za medije povodom uspeha Ženskog rukometnog kluba „Srem” i osvojenog prvog mesta na Kadetskom prvenstvu Srbije, održana je u Sremskoj Mitrovici. Ovom nagradom, rukometašice su se svrstale u nekolicinu državnih prvaka u kolektivnim sportovima u Sremskoj Mitrovici.

Na nedavno održanom prvenstvu Srbije u rukometu u kategoriji kadetkinja, rukometašice ŽRK „Srem” iz Sremske Mitrovice osvojile su prvo mesto. Kako su na konferenciji za medije istakle rukometašice, uspeh je došao kao kruna prethodnog truda i zalaganja.

“Veoma sam zadovoljna uspehom našeg kluba. U prvom danu takmičenja konkurencija je bila lagana, dok je drugog dana bilo mnogo teže, ali izborile smo se”, navela je Nataša Pavlović, kapiten ŽRK „Srem” Sremska Mitrovica.

“Veoma sam ponosna na svoju ekipu i zadovoljna sam rezultatima koje smo ostvarili. To je kruna naše borbe”, izjavila je Aleksandra Bakša rukometašica ŽRK „Srem” Sremska Mitrovica.

Prema navodima predsednika kluba, potrebno je održati nivo kvaliteta rukometa u gradu, tako da se uskoro očekuju pripreme za narednu sezonu, s obzirom da je prethodna sezona bila izuzetno uspešna za sve kategorije.

“Ovo je sjajna sezona za nas u svim kategorijama, počev od prve ekipe koja je druga u Prvoj ligi, kadetkinja koje su prvakinje države i mlađih kategorija”, istakao je Dragan Krstić, predsednik ŽRK “Srem” Sremska Mitrovica.

Ponovo se pokazalo da je Sremska Mitrovica grad sporta, koji sportisti reprezentuju na najbolji mogući način, istakao je načelnik za sport, uz napomenu da će grad i u budućnosti, kao i do sada finansijski podržavati rukomet.

“Pomogli smo finansijski rukomet i ove godine. To će se nastaviti i u narednom periodu i svi njihovi uspesi biće adekvatno nagrađeni”, izjavio je Ilija Nedić, načelnik GU za kulturu, sport i omladinu.

Osvajanjem ovog trofeja rukometašice kluba „Srem” svrstale su se u nekolicinu predstavnika kolektivnog sporta sa teritorije grada, koji su postigli uspeh na državnom nivou.