Rekordan broj učesnika na SIM u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica je domaćin Sportskih igara mladih, najmasovnije balkanske manifestacije za decu i omladinu. Ove igre imaju za cilj promociju zdravog života, druženja i fer pleja, a u Mitrovici su okupile preko 1000 učesnika, čime su oboreni rekordi, navode nadležni.

Sportske igre mladih zvanično su otvorene na platou u okviru kompleksa Poslovno sportskog centra “Pinki”, uz prisustvo velikog broja predstavnika sportskog saveza grada, lokalne samouprave, donatora i velikog broja učesnika.

Po prvi put su održane 1996. godine sa ciljem da omoguće osnovcima i srednjoškolcima učešće u organizovanim besplatnim sportskim takmičenjima. Sportski savez grada Sremska Mitrovica tehnički je partner organizacije Sportskih igara mladih, koje se u gradu na Savi održavaju po treći put.

“Mi smo zaista ponosni što se i danas nalazimo u Sremskoj Mitrovici, gradu koji je uvek bio dobar domaćin, jednom velikom sportskom gradu, koji ima dobre sportske radnike”, navela je Ivana Jovanović, supervizor organizacije SIM u Srbiji.

Devojčice i dečaci uzrasta 2000-to godište i mlađi, bez obzira da li treniraju neki sport imaju priliku da odmere snage u malom fudbalu, uličnoj košarci, tenisu i stonom tenisu, odbojci, šahu i disciplini “između dve vatre”. Iz Gradske uprava za sport poručuju da su zadovoljni prošlogodišnjim rezultatima, a od ovogodišnjih takmičenja očekuju još uspešnije rezultate.

“Želim da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta, Vladi Republike Srbije i Sportskim igrama mladih, koje se po treći put održavaju u Mitrovici. Obaramo sve rekorde po broju učesnika i očekujemo da najbolji odu na državno prvenstvo”, istakao je Ilija Nedić, načelnik za sport, kulturu i omladinu.

Takmičari koji budu pobedili na Igrama u Sremskoj Mitrovici učestvovaće na nacionalnom finalu Srbije koje će biti održano krajem jula u Beogradu, sa kojeg se najbolji plasiraju na međunarodno finale u Split.