PU “Vlada Obradović Kameni” u Pećincima proslavila svoj dan

Pre nešto više 40 godina u Pećincima je izgrađen prvi dečji objekat kapaciteta sto mesta, za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Vlada Obradović Kameni“. Ime je dobila po hrabrom borcu iz Drugog svetskog rata, komandantu brigade koji je život izgubio u borbi 2. juna 1944. godine na teritoriji današnje opštine Pećinci. U znak sećanja na tog slavnog sremca, PU svake godine ovaj datum obeležava kao svoj dan nizom prigodnih svečanosti.

Polaganjem venaca kod biste narodnog heroja, deca iz PU „Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima obeležili su današnji dan, 02. jun, dan kada je Kameni, čije ime nosi ta ustanova izgubio život.

Za decu kao i sve zaposlene u PU 02. jun je poseban dan, kada se prisećaju herojskih dela borca čije ime nosi njihova ustanova.

PU trenutno broji oko 660 dece, a liste čekanja u centralnom objektu u Pećincima nema. Prema rečima direktorke ove ustanove Svetlane Popović, moguće je da će je jedino biti ove godine u Šimanovcima. Ukupno 222 mališana uspešno je završilo ovogodišnji pripremni program.

PU Vlada Obradović Kameni, više od 40 godina sa ponosom nosi ime narodnog heroja, koji je potekao sa teritorije ove opštine, gde je hrabro izgubio život. Takođe, ova ustanova je nosilac brojnih nagrada i priznanja od opštinskog do saveznog nivoa.