“Pevaj ravnico” po 16. put u Inđiji

16. po redu pesnička manifestacija „Pevaj ravnico„ u organizaciji književnog kluba „Miroslav Mika Antić„ iz Inđije upriličena je u Kulturnom Centru gde je 152 učesnika dobilo zahvalnice i štampano izdanje zbirke pesama.

Manifestacija „Pevaj ravnico„ održava se od 2001. godine i namenjena je deci pesnicima uzrasta od drugog do 8 razreda osnovne škole. U ovogodišnjoj trci za mesto u zbirci pesama našlo se njih 152 iz svih 9 osnovnih škola inđijske opštine.

Na svečanosti dodela nagrada i knjige zbirke pesama svi mladi pisci imali su priliku da pročitaju svoju pesmu iz objavljene knjige poezije. Uručene su i nagrade i zahvalnice učesnicima, nastavnicima, učiteljima i pobednicima ovogodišnjeg konkursa. Zbirka pesama je finansirana sredstvima donatora i ljubitelja pesništva.

Tradicionalna manifestacija u organizaciji književnog kluba „Miroslav Mika Antić„ 16. godinu za redom okuplja velik broj talentovane dece i prema rečima organizatora iz godine u godinu ova manifestacija dobija na masovnosti što i jeste cilj.