Novi park u Grgurevcima

Nakon četiri godine, Grgurevčani će imati uređen seoski park, koji će osim njih koristiti posetioci, ali i turisti. Uređenje ovog parka jedna je u nizu aktivnosti, kojom dobrobiti svih meštana doprinosi Udruženja žena “Višnja” iz Grgurevaca.

U parku prirode u fruškogorskom selu Grgurevci, u okviru akcije nakon smrti Josipa Broza, zasađeno je 88 stabala, međutim poslednje četiri godine, ovaj park nije bio održavan. Na inicijativu Udruženja žena “Višnja”, krenulo se sa uređenjem park prostora, koje su podržali, ali i pridružili muški meštani.

Na prostoru parka uklonjeno je rastinje, raskrčen prostor, uređuju se stabla, uskoro će biti postavljene klupe i stolovi, kako bi park dobio izgled pravog izletišta, u čijem je sklopu i izvor. Inicijativa je pokrenuta kako bi se nadahnule mlađe generacije, ali i svi meštani, da sačuvaju i održavaju, nešto što je opšte dobro.

“Želimo da se vratimo onome što je nekada bilo. Ovaj prostor je pripadao Nacionalnom parku Fruška gora, a mi sada želimo da uredimo prostor da bi mogli svi da se okupljamo”, navela je Ljubica Marjanović, članica Udruženja žena “Višnja” Grgurevci.

Aktivnosti uređenja, delimično su finansirana u okviru projekta uređenja okoline i zaštite životne sredine, za koju je obezbeđeno 55.000. dinara, iako ističu da je uloženo je i mnogo volonterskog rada. Plan je da radovi budu završeni do manifestacije kolo Srema.

“U sklopu projekta planirali smo uređenje ovog parka, koje između ostalog podrazumeva košenje, uređenje stabala, kako bi smo obezbedili uređenje prostora za našu decu”, navela je Ljiljana Nedeljković, predsednica Udruženja žena „Višnja” Grgurevci.

Udruženje žena „Višnja” posadile su i cveće u samom centru sela, a kroz njihovu inicijativu uređen je i seoski vrtić. Ove uporne žene, svojim primerom pokazuju šta se može, kad se žene slože.