Napreduju radovi na školi u Mačvanskoj Mitrovici

Dve trećine temelja za novu školu u Mačvanskoj Mitrovici je postavljeno, a radovi napreduju predviđenom dinamikom, kako saznajemo na gradilištu. Do kraja ovog meseca bi trebalo da bude kompletno privedeno izlivanje betonske ploče i grubi građevinski radovi koji prethode zidanju. Podsećamo ovo je prva faza izgradnje nove škole, za koju je grad Sremska Mitrovica izdvojio sredstva.

Na jednom od četiri velika gradilišta na teritoriji Sremske Mitrovice, a reč je o novoj školi u Mačvanskoj Mitrovici, radovi traju nekoliko nedelja, a do sada je temelj u završnoj fazi postavke. Najviše se ovom projektu raduju učenici, koji svakodnevno prate dešavanja na gradilištu

Trenutno su u završnoj fazi radovi na igradnji temeljnih traka i greda, a istovremeno se radi i nasipanje između izbetorniranih temeljnih greda, nakon čega se prelazi na betoniranje podne ploče.

Do sada je Grad Sremska Mitrovica izdovjio 80 miliona dinara za početak radova, a u narednom periodu će sem lokalnog, aplicirati za sredstva za ovu namenu i na drugim nivoima.