Mega ostaje u Mitrovici

Građani Sremske Mitrovice i u narednoj sezoni imaće priliku da košarkaške asove regiona vide upravo u svom gradu. Razlog za to je sinoćni spektakl u hali Pinki u Sremskoj Mitrovici, kada su košarkaši Mega Leksa izborili plasman u ABA ligu zauzevši treće mesto u srpskom šampionatu odnevši pobedu u majstorici FMP sa 81:73.

Značajnu podršku tokom prethodnih sezona lokalna samuprava je pružila ovom timu, kako tehnički tako i kroz podršku sa tribina.

Izabranici Dejana Milojevića najpre uspeli da dođu do petog duela, te da u njemu vođstvom na samom početku naprave dobar uvod da još jednom savladaju “pantere”. Iako je rezultat u mečevima do samog kraja bio izjednačen, u završnoj utakmici Mega je pokazala odličan otpor FMP-u koji je jedno vreme važio za favorita.

Najviše poena za Megu izborili su Rašić, kao i kapiten Zagorac. Značajnu podršku do pobede pružila im je mitrovačka publika, koja će imati priliku da ovakva košarkaška umeća prati i naredne sezone.

Kako je istakao kapiten Zagorac neposredno pre završnog meča i ove sezone bili su zadovoljni uslovima u Sremskoj Mitrovici, odnosno poslovno sportskom centru Pinki, gde su odigrane sve utakmice domaćina. Za grad ovaj klub ima izuzetan značaj jer doprinosi afirmaciji Mitrovice kao jednog od centara sportskih dešavanja u regionu.

Podsećamo, o tome su pisali i svetski priznati sportski časopisi u prethodnom periodu, a sada se stvara prilika da se tako nastavi i u narednom.