Likovna kolonija u Gerontološkom centru “Srem”

Arhivska fotografija

Jun mesec u Gerontološkom centru “Srem” prolazi u atmosferi obeležavanja 40 godina postojanja ove ustanove. Tim povodom organizovane su različite aktivnosti, između ostalog i Likovna kolonija.

Sada već tradicionalna manifestacija, Likovna kolonija u Gerontološkom centru održava se po 18. put. Na njoj učestvuje 22 likovna umetnika među kojima su članovi Udruženja “Likovnih stvaralaca Rume” ali i korisnika centra.

Kako korisnica centra Ivanka Burčik ističe slikarstvom se bavi u radnoj terapiji i to joj mnogo znači jer slobodno vreme provodi tamo. Najviše slika sremačke kuće, Sremca i Sremicu jer je to imidž doma, ali i cveće, vaze i bukete. Ova kolonija joj isto mnogo znači jer se druži sa slikarima.

Slikari amateri ali i profesionalci iz celog Srema okupili su se u parku Gerontološkog centra slikajući prvenstveno motive samog centra. Međutim, bilo je i onih koji su slikali slobodne teme.

Slikarka amater iz Rume Ljubica Deduh izjavila je da su se svi slikari manje više opredelili za neke slike iz tog okruženja, a kako će na kraju sve to ispasti ostalo je da se vidi. Verovatno će biti u dobrom raspoloženju jer uživa u radu u parku Gerontološkog centra. Ljubica treću godinu za redom dolazi na Likovnu koloniju.

Likovni radovi slikara krasiće zidove Gerontološkog centra od jeseni ove godine. Radovi korisnika centra biće namenjeni kao pokloni gostima centra.

Sneška Milojević radni terapeut Gerontološkog centra kazala je da ova likovna kolonija mnogo znači korisnicima upravo zbog tog druženja – korisnici su ovde sa umetnicima i oni ih prihvataju kao svoje, zapitkuju ih sve što ih interesuje, gledaju njihove radove ali i sami slikaju.

Kolonija traje do subote 11. juna.