Koncert klasične muzike na otvorenom

Stara zdanja u centru Inđije nisu slušala koncertnu muziku od početka prošlog veka. Kroz ulicu pod lipama i okupanu suncem lagano je plovio zvuk violine i u trenutku odavao sliku prave svetske metropole. Koncertom u podne na ulici Inđinčanima je priređen nesvakidašnji prizor koji su oni reklo bi se prihvatili sa oduševljenjem. Mnogi su zastajkivali, snimali ali i uživali u muzici sedeći u obližnjim kafićima ili na klupama.

Violinista i diplomirani violista Danilo Anđelković ostavio je svoj posao profesora muzičkog i odlučio da postane ulični svirač. Do sada je obišao 60 zemalja sveta i sve veće gradove Srbije. Njegova odluka da od profesora postane ulični zabavljač i putnik dočekana je sa iznenađenjem i nevericom – otac dvoje dece već par godina svoj mali orkestar premešta sa lokacije na lokaciju i kaže lepo živi. Kaže ima i koncertni klavir na točkovima koji je namontiran na prikolici ali mu fali pijanista te je to jedan od sledećih projekata koje planira da sprovede.

Došlo je vreme, kaže violinista, da se kultura prilagodi brzom tempu života, da instant koncerti na otvorenom budu dostupni svim ljubiteljima muzike. Ko nema vremena ili sredstava da odsluša koncert u pozorištu, koncernoj Sali ili filharmoniji kao u svetskim metropolama, muzika dolazi slušaocima a ne slušaoci muzici.