Dugo očekivana rekonstrukcija puta kroz Laćarak

Radovi na rekonstrukciji puta kroz naseljeno mesto Laćarak u punom su jeku. Do sada su urađene ukupno 3 deonice u dužini od 400 metara u obe trake, a trenutno se izvode radovi u još 3 deonice po 400 metara. Vozači uglavnom poštuju trenutno postavljenju radnu i saobraćajnu signalizaciju.

Rekonstrukcija puta kroz Laćarak očekivana je nekoliko decenija, od strane meštana ovog mesta, ali i svih koji ovom deonicom prolaze. Radovi su u punom jeku, a postavljena saobraćajna i radna signalizacija, kao i nadležna lica, sprečavaju da ne dođe do većih saobraćajnih gužvi. Čini se da vozači još uvek imaju strpljenja, te nema većeg broja kršenja trenutno određenih pravila kretanja.

“Ljudi se trude, postavljaju signalizaciju, biće sve u redu, samo treba biti strpljiv”, “Moglo bi i brže, ali bićemo strpljivi, samo da se uradi”.

Do sada su asfaltirane ukupno 3 deonice u dužini od 400 metara u obe trake, kao i desna traka iz pravca Sremske Mitrovice u dužini od 400, kod Vojnih objekata. Trenutno se izvode radovi na još 4 deonice od 400 metara i to na ulasku i izlasku iz sela, kao i deonica koja obuhvata centar Laćarka. Dodatnih 800 metara očekuje asfaltiranje u narednim danima.

Podsećamo, rekonstrukcija puta kroz Laćarak se vrši u dužini od 4,7km, od ulaska u selo iz pravca Republike Srpske, pa do izlaska, odnosno male pruge u Sremskoj Mitrovici. Put će biti proširen za 1,9m i spušten za 60 cm.