Diplome i novčane nagrade za 18 đaka generacija

Najboljim učenicima sa teritorije Sremske Mitrovice dodeljena su priznanja za đaka generacije. Diplome i novčane nagrade tradicionalno dodeljuje Gradska uprava za obrazovanje u svrhu podsticaja vrhunskih rezultata kod učenika.

Svečana dodela priznanja đacima generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije Sremske Mitrovice za 2015/2016. godinu je upriličena u Gradskoj kući u prisustvu dobitnika, roditelja, nastavnika, kao i predstavnika gradske uprave. Najbolji među najboljima, njih 18 izdvojili su se najboljim uspehom, ali i vrhunskim rezultatima na mnogim takmičenjima.

“Svake godine sam osvajao nagradu na republičkom takmičenju iz fizike, jednom matematike i bio sam vukovac”, izjavio je Marko Skakun, đak generacije Mitrovačke gimnazije.

“Mora se redovno učiti, bio sam uspešan na republičkim takmičenjima, okružnim, opštinskim”, naveo je Marko Pisarević, đak generacije O.Š. “Triva Vitasović Lebarnik”.

“Takmičila sam se u sportu, geografiji, hemiji, matematici, tehničkom, fizičkom, to je presudilo”, objasnila je Maša Lukić, đak generacije O.Š. “Boško Palkovljević Pinki” Sremska Mitrovica.

Na predlog nastavničkog veća osnovnih i srednjih škola sa teritorije Sremske Mitrovice, odabrani su najbolji, kojima su ovom prilikom uručene diplome, kao i novčane nagrade u iznosu od 20.000. dinara, kao podsticaj za postignut uspeh, koje su učenicima dodelili predstavnici lokalne samuprave.

“Tradicionalno grad nagrađuje najbolje među jednakima. To su učenici koji su postigli zapažene rezultate i ovo je znak da znanje ima svoju vrednost. Čestitam im i želim im sreću u daljem školovanju, da i dalje budu primer drugima”, istakla je Mirjana Pjevac, načelnica GU za obrazovanje.

Grad Sremska Mitrovica, kao i svake godine stimuliše uspehe i razvoj učenika, konstantnim podsticajima u vidu nadoknade za prevoz učenika, studenata, kao i stipendijama. Đacima generacije srednjih škola priznanje je uručio gradonačelnik, uz napomenu da se trud isplati, a da će u narednom periodu nastojati da najbolje i zadrže u rodnom gradu.

“Ono čemu ćemo stremiti je da probamo vratiti mlade u Mitrovicu, saradnjom sa stranim kompanijama, koje bi im ponudile posao. Jedini način da grad prosperira je ako najbolji ostanu u njemu, a ostaće samo ako imaju posla”, izjavio je Branislav Nedimović, gradonačelnik.

Za 18 đaka generacije, dodeljena priznanja su nagrada za njihov prethodno uložen i podsticaj za budući trud, kao i zalaganje u postizanju vrhunskih rezultata.