Da li će Branislav Nedimović biti prvi ministar poljoprivrede iz Srema?

Gotovo je izvesno da će u novoj Vladi Aleksandra Vučića ministarsko mesto pripasti jednom od funkcionera iz Srema, što se nije dogodilo u proteklih pola veka. To je od izuzetnog značaja za region, s obzirom da u vojvođanskoj vladi koja je izabrana početkom ove nedelje nije se našao ni jedan sekretar iz Srema.

Iako je nezvanično još uvek, gotovo je izvesno da će gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović biti ministar u novoj Vladi Aleksandra Vučića čije se formiranje očekuje. Nagađa se da je reč o Ministarstvu poljoprivrede. Nedimović je poznat po izdvajanju značajnih sredstava iz budžeta za ovu oblast na lokalnom nivou, ali i po zalaganju za povećanje poljoprivredne proizvodnje u smislu obezbeđenja adekvatnih uslova kroz podsticaje, ali i zaštite postojećeg.

Osim poljoprivrede taj resor podrazumeva i vodoprivredu, u čemu se Nedimović u proteklom periodu pokazao bolje nego drugi. O tome svedoči period majskih poplava 2014.godine, kada je pokazao kako se postupa u situacijama strepnje i kada je najteže. Podsećamo, zaslugom i efikasnom reakcijom gradonačelnika i njegovog tima, Sremska Mitrovica je tada odbranjena od nabujale Save koja je dostigla istorijski maksimum i pretila da ugrozi bezbednost gotovo svih građana. Smatra se da je nakon tog događaja zaslužio još veće poverenje svojih sugrađana ali i vrha republičke vlasti.

Sremski i Mačvanski poljoprivrednici pozitivno komentarišu ovu mogućnost i ne pamte da je do sada je do sada ovaj kraj imao svog predstavnika ovako visoko u vladi. Njihova očekivanja su velika kao i poverenje.

Nedimović je na mestu gradonačelnika Sremske Mitrovice od 2008.godine, a politikom se bavi oko deceniju i po. Оsnоvnu škоlu i gimnаziјu zаvršiо је u gradu na čijem je čelu. Diplomirao је nа Prаvnоm fаkultеtu u Nоvоm Sаdu.

Za vreme Nedimovićevog upravljanja gradom na Savi, ulaganja u poljoprivredu, privredu i ekonomiju rastu iz godine u godinu. zaposleno je više hiljada Mitrovčana u preduzećima kao što su Luvata, Lames ili Kuper Standard, takođe Mitros je prodat austrijskom Gerlingeru. Ostvaruju se višedecenijski snovi Mitrovčana kao što su prvi gradski bazen, novi podvožnjak, put kroz Laćarak i nova škola u Mačvanskoj Mitrovici.