Turnir za malog Uroša

Humanitarni turniri koja organizuju sportska udruženja budu među najefikasnijim akcijama. Turnir u malom fudbalu u Donjem Tovarniku, okupio je 18 ekipa, koji su igrali za malog Uroša Karapandžića iz Popinaca, obolelog od cerebralne paralize. Humanitarni turnir su organizovali Sportski savez „Razvoj sportova“ i preduzeće „Luki komerc“ iz Pećinaca.

18 ekipa sa teritorije pećinačke i rumske opštine okupilo se na turniru u malom fudbalu u DonjemTovarniku sa jednim ciljem: igrali su za malog Uroša Karapandžića iz Popinaca.

Šestogodišnji Uroš boluje od cerebralne paralize i potrebno je na jesen da se obavi šesta transplantacija matičnih ćelija u Beču, koja košta 9800 evra. Potrebno je još 3800 eura kako bi Uroš otputovao.

Predsednik Sportskog saveza „Razvoj sportova“ Siniša Đokić istakao je da je odziv takmičara i publike na turniru pokazao i humanu stranu sporta.

U organizaciji preduzeća Luki Komerc i Sportskog saveza Opštine Pećinci, od upisnine ekipa, ulaznica i dobrovoljnih priloga prikupljeno je ukupno 73.300 dinara koji su predati porodici šestogodišnjeg Uroša Karapandžića iz Popinaca.