Sutra konstitutivna sednica SO Inđija

Za sutra je zakazana Konstitutivna sednica SO Inđija na kojoj će se naći sedam tačaka dnevnog reda. Nakon podnošenja Izveštaja Izborne komisije Opštine Inđija o rezultatima lokalnih izbora, održanih 24. aprila, biće potvrđeni mandati odbornika. Nakon toga sledi izbor Verifikacionog odbora a zatim odluka o potvrđivanju mandata i svečana izjava.

Dnevni red konstitutivne sednice predviđa i rešenje o prestanku mandata odbornicima, predsedniku i zameniku SOI, predsedniku i zameniku predsednika opštine kao i opštinskom veću. Potom sledi izbor novog predsednika Skupštine i zamenika predsednika skupštine, prestanak mandata Sekretaru skupštine starog saziva i postavljanje sekretara skupštine opštine Inđija.

Na konstitutivnoj sednici biće izabran i novi predsednik opštine, njegov zamenik i novi saziv Opštinskog Veća. Nakon toga sledi konstatovanje prestanka mandata odbornicima koji su izabrani za predsednika opštine, zamenika predsednika opštine i opštinskog veća kao i potvrđivanje novih mandata odbornika. Nakon izveštaja verifikacionog odbora sledi odluka o potvrđivanju mandata, svečana izjava i izbor Komisije za kadrovska i administrativna pitanja.