Pripreme pred kupališnu sezonu u Sremskoj Mitrovici

Visoke temperature poslednjih dana, podstiču Mitrovčane da potraže način da se rashlade. Reka Sava nezaobilazna je destinacija za većinu Mitrovčana u letnjem periodu, što neće izostati ni ove godine. Proveravali smo, kako teku pripreme za novu kupališnu sezonu na reci Savi.

31 stepen celzijusa pretposlednjeg dana meseca maja. Većina Mitrovčana spas od visokih temperatura za sad traže u letnjim baštama, ali će se svakako kupati na reci Savi. Nešto hrabrije sugrađane zatekli smo na samoj plaži, kako koriste sunčano vreme i blagodeti mitrovačke plaže.

“Kupam se od 6. juna, hladno jeste, ali sam se navikao i volim”, „posle kišovitih dana, šteta je ne iskoristiti ovo što imamo, na plaži je divno” ističu kupači.

Pripreme za kupališnu sezonu su u toku, poručuju iz Direkcije za izgradnju grada, za koje je ove godine izdvojeno ukupno 10.000.000. dinara. Planom uređenja predviđeno je uređenje same obale i nasipanje peskom. Trenutno se postavljaju novi tuševi, kojima će biti obezbeđen pristup, renovira se mobilijar i prateći sadržaji za decu. Ovogodišnja novina je i pristup internetu za sve posetioce plaže.

“Apelujem na građane vezano za kupanje, sve aktivnosti koje se odnose na vodu, da plaža podrazumeva i doktora, spasioce, pripremljenu plažu, tako da se do otvaranja sezone kupaju na svoju odgovornost”, istakla je Dragana Marelj, predstavnik za medije Direkcije za izgradnju grada Sremska Mitrovica.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica, prva analiza savske vode biće izvršena u sredu 1. juna, pred početak kupališne sezone, na pet tačaka duž reke. Nakon toga, analiza će se vršiti jednom nedeljno, tokom sezone kupanja.

Mitrovačka plaža će i ove godine kupačima ponuditi mnoštvo zanimljivih sadržaja, a nadležni one nestrpljive upozoravaju, da ipak sačekaju zvanično otvaranje 10. juna.