Poklon statua Novim Karlovcima

Predrag Banjeglav poznati umetnik iz Novih Karlovaca svom selu poklonio je još jednu statuu „Veseli Srem„ koja će krasiti Lukačevu ulicu u Novim Karlovcima kroz koju dnevno prođe više od 2000 automobila ka banji u Starom Slankamenu, te će umetnost ovog stvaraoca biti vidljiva i meštanima ali i putnicima namernicima.

Bogatim kulturno umetničkim programom pod nazivom „sremci moji tamo vamo da se siti ispričamo” pred Novokarlovčanima ozvaničena je postavka skulpture „Veseli Srem”. Umetnik Predrag Banjeglav poklonio je svom selu zanimljivu statuu koja predstavlja sremačkog paora u časovima odmora i njegovog najboljeg prijatelja – pulina.

Sasani su nekada bili poznati po stočarstvu, otud ideja umetnika da poveže kulturu življenja sa skulpturom i time očuva sećanje na pretke. Jednočasovnoj manifestaciji na kojoj su nastupili recitatori, kulturno umetničko društvo i gosti iz Srema, pridružio se i poznati sremski pisac Radivoj Prokopljević Proka iz Petrovčića pričajući o sremovanju i sremcima.

Ova statua krasiće Lukačevu ulicu u Novim Karlovcima kroz koju prođe i do 2000 automobila na putu za slankamenačku banju, i kad se tome pridoda 3.000 stanovnika ovog mesta „Veseli Srem„ će imati široki auditorijum. Kada je reč o umetniku ovo je njegov drugi ali ne i poslednji poklon Sasama u vidu skulpture. Prva se nalazi u dvorištu škole “Slobodan Bajić Paja” od septembra prošle godine.