Održane konjičke trke u Sremskoj Mitrovici

Na prvom konjičkom danu ove godine u Sremskoj Mitrovici učestvovalo je 37 grla, u 5 različitih trka. Pored velikog broja takmičara, zabeležena je i dobra posećenost od strane Mitrovčana, ali i posetilaca iz Mačve. Organizator ovog događaja i ovaj put bio je kazneno popravni zavod u Sremskoj Mitrovici, a pokrovitelj lokalna samouprava.

Na prvim konjičkim trkama na Hipodromu u Sremskoj Mitrovici zabeležen je odličan odziv posetilaca, prema rečima organizatora. O tome svedoče i do poslednjem mesta popunjene tribine, kao i veliki broj posetilaca koji su sa strane i zelene površine posmatrali ovogodišnji spektakl, prvi u ovoj godini.

Čak 37 grla takmičilo se u pet različitih trka, što predstavlja dobar broj učesnika, koji su došli iz čitave Srbije upravo na sremskomitrovački hipodrom. Pobednici u ovih pet trka bila su grla Starleta u trci na 1300 metara, Aša u drugoj trci takođe 1300 metara, na 1600 Atos, zatim četvrta trka na 1600 metara Atila trlić i na kraju na 1800 metara najbrže grlo bilo je Argentario.

Ovogodišnji konjički dan privukao je daleko više posetilaca i učesnika, nego prethodne godine, od kada je Hipodrom ponovo aktivan. Kako kažu poznavaoci konjičkog sporta, osim dobre prezentacije grada Sremska Mitrovica, ovaj događaj je veoma značajan za razvoj galopskog sporta.

I ove godine tehnički organizator događaja je Kazneno popravni zavod Sremska Mitrovica, a sve to pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. Oni su pripremili Hipodrom za ovaj veliki dan koji je protekao onako kako je i planirano.

U večernjim satima po završetku takmičarskog dela, priređen je i prigodan muzički program u bašti hotela Srem. Pred brojnom publikom koncert je održao vokalni solista Đorđe Čavić sa tamburaškim orkestrom, koji su uz tradicionalne zvuke ovog kraja priredili prijatnu završnicu večeri.