Još jedna zvanična poseta Sremskoj Mitrovici

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović danas je ugostio njegovu ekselenciju ambasadora Sjedinjenih Američkih država u našoj zemlji Kajla Rendolfa Skata. Sastanak u gradskoj kući održan je na temu privrede i međusobne saradnje koja se razvija u toj oblasti, kao i o američkim kompanijama koje niz godina egzistiraju na teritoriji Sremske Mitrovice kao što su Eaton ili kuper Standard i mnoge druge.

Gradonačelnik Nedimović takođe je tim povodom istakao i društveno odgovorno ponašanje pomenutih kompanija, koje pored toga što zapošljavaju više od 1300 Mitrovčana, takođe, ulažu i u sportski i kulturni život. Prema njegovim rečima to su važne stvari koje vode ka nastavku saradnje i u drugim oblastima.

Osim privrede, grad Sremska Mitrovica zajedno sa američkom ambasadom ulaže napore i za čuvanje kulturnog nasleđa, koje je ne samo lokalnog već i svetskog karaktera.

Američka ambasada do sada je uložila 73 000 dolara u istraživanje, konzervaciju i restauraciju više od 350 kvadratnih metara mozaika u Carskoj Palati.

Sa gradonačelnikom Sremske Mitrovice Branislavom Nedimovićem njegova ekselencija ambasador Sjedinjenih Američkih država Kaj Rendolf Skat obišao je značajna istorijska mesta u Sremskoj Mitrovici iz rimskog doba.